PLEIN BLIJFT GESPAARD

BPD, de Gemeente Utrecht en Mitros zijn met nieuwe plannen gekomen voor het plein en de flats. Goed nieuws: er is geluisterd naar bewoners, dus in deze plannen staat geen bebouwing op het plein! Wel komen er veel meer bewoners in de nieuwbouwflats.

Dit was het grote nieuws tijdens de laatste “Mixsessie” met een paar bewoners. BPD, de gemeente en Mitros hebben de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuw plan, om het plein te sparen. Dat lijkt nu te lukken.

Het plein wordt vernieuwd, met meer groen en een algehele “opknapbeurt”. Wat de inrichting van het plein precies wordt, dat wordt nog besproken.

De twee flats willen ze nog steeds slopen, en vervangen door drie flats die een paar lagen hoger zijn. Er komen daardoor veel nieuwe bewoners bij.

Wij zijn heel erg opgelucht over het plan om het plein te sparen. Het gaat nog wel lang duren, dus wij gaan ervoor pleiten dat het plein als eerste wordt opgeknapt. Ook gaan we goed in de gaten houden hoe het gaat met de parkeerplaatsen, want er zullen heel veel nieuwe bewoners bij komen. Dit gaat we kritisch volgen.

Binnenkort krijgt iedereen (als het goed is) van Mitros een brief met meer informatie. Het is wel nog even opletten: de plannen staan nog niet vast. We houden het goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *