De Buurt

Welkom in de Camera Obscura buurt!

Wat?

Een buurt: straten, woningen en mensen natuurlijk. Maar ook een prachtig speelplein, met pierenbadje! Een heleboel mooie, oude bomen. En ook nieuwe bomen. Een fietswerkplaats. Een kunstwerk. Een weggeef-winkel (binnenkort terug!). Een Bewonerscommissie. Wie weet binnenkort een binnentuin. En natuurlijk allerlei activiteiten.

Buren! Foto door Angeliek de Jonge.

Wie?

We wonen hier met behoorlijk wat mensen. Zo zijn er ruim 250 appartementen waar huurders van in Mitros wonen. Veel van ons zijn hier nieuw sinds het opknappen van de flats in 2018-2019. Maar sommigen woonden er ook al voor de renovatie, soms wel 40 jaar! Dan zijn er nog eens 80 appartementen met tijdelijke bewoners (anti-kraak). En natuurlijk staat midden op de plein Woongroep Overhoop, sinds kort trotse eigenaar van hun eigen pand.

Al met al ruim 350 huishoudens dus! En samen maken wij de buurt.

Waar?

Onze buurt is een mooi vierkant blokje in Overvecht Zuid, Utrecht. Als ‘onze buurt’ zien wij de straten: Camera Obscuradreef, Van Brammendreef, Taagdreef en Ebrodreef. Met in het midden ons speelplein. Dat is ‘onze buurt’. Maar iedereen is natuurlijk welkom om op bezoek te komen!

Onze buurt vanuit de lucht!