Nieuwbouw ‘De Mix’

In onze buurt zijn er plannen voor sloop en nieuwbouw. Dit project heet ‘De Mix’ en wordt bedacht en uitgevoerd door Mitros, ontwikkelaar BPD en de Gemeente Utrecht.

Als Bewonerscommissie houden we deze plannen goed in de gaten, zodat ook aan de belangen van de huidige bewoners wordt gedacht.

Lees nieuwsberichten over De Mix.

Wat wordt er gesloopt?

De appartementen aan de Camera Obscuradreef 1-32 en Vader Rijndreef worden gesloopt. Dit zijn 80 appartementen. En de oude garageboxen achter de Ebrodreef worden ook gesloopt.

Deze plekken gaan veranderen!

Wat komt er in de plaats?

Het oude plan. Eerst was het plan om 16 tot 20 koopwoningen midden op het plein te plaatsen! Dit was in Mei 2019. Gelukkig gaat dit niet door, dankzij protest van de Bewonerscommissie en bewoners.

Het nieuwe plan. Nu is het plan om op dezelfde plek als de te slopen flats, nieuwe flats terug te bouwen. Daarin komen 180 appartementen. Die worden vrije sector huur, dus niet sociale huur van Mitros.

De nieuwe flats

En het plein?

Het plein wordt opgeknapt. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe, maar er komt – als het goed is – meer groen. En dus geen woningen! Heb je ook ideeën hebt voor wat er op het plein moet komen? Meedenken kan! Neem contact op.

Kijk hier een video van het nieuwe plan.

Wanneer gaat dit gebeuren?

De plannen worden nu gemaakt. De sloop start dan in 2021 en de nieuwbouw start in 2022.

Meer informatie op www.nieuwbouw-mix-utrecht.nl