Wordt het plein toch gespaard?

Op 6 november vond in de OBO Spoorzicht de tweede mixsessie plaats waar de nieuwe tekeningen voor de Camera Obscura werden gepresenteerd. Er is beweging bij De Mix, het lijkt erop dat de gemeente nu toch openstaat voor een plan waarbij het plein (grotendeels) blijft bestaan.

Maar misschien eerst, wat is dat ook alweer een ‘Mix-sessie’? De Gemeente, Mitros en BPD zijn dit jaar begonnen met zogenaamde Mix-sessies om bewoners een stem te geven in de ontwikkelingsplannen in en rondom de Camera Obscura. Een paar mensen uit de bewonerscommissie zijn ook vertegenwoordigd binnen de Mix-sessies. We denken graag mee maar blijven natuurlijk kritisch op het proces. Naast leden van de bewonerscommissie zijn er ook nog andere bewoners van de Camera Obscura en omliggende dreven aanwezig.

Bij binnenkomst bespreken we voornamelijk het ‘huiswerk’ dat we de ontwikkelaars de eerste sessie (24 september jl.) hebben meegegeven. Inhoudelijk moet alles nog geheim blijven, maar het goede nieuws is dat de gemeente ons plein lijkt te willen sparen! Er wordt nog op gestudeerd, dus we hopen later meer te kunnen vertellen.

De deelnemers van de Mix-sessie lijken tevreden over de vooruitgang ten opzichte van vorige keer. Ditmaal staan onderwerpen zoals de inrichting van het parkeren, het voor- of nadeel van koopwoningen en de toegankelijkheid van het plein centraal. Al snel blijkt dat bijvoorbeeld het parkeren best een grote opgave is, helemaal voor een buurt waar het al erg druk is. Binnen de plannen van de Mix komen er alleen maar meer woningen bij. Hoe zorgen we ervoor dat de Mix aansluit bij wat de buurt eigenlijk nodig heeft? En wat is dan ook eigenlijk het voordeel van mixen? Belangrijke vragen waar wij nog meer aandacht voor willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *