Ons plein in 1969

De Camera Obscuradreef is een bijzonder pleintje. Het is een van de weinige pleinen die nog over zijn uit de jaren zestig, toen de hele buurt werd ingericht volgens de ‘wijkgedachte’. Dat was een manier van bouwen waarbij alle voorzieningen binnen bepaalde afstanden bereikbaar moesten zijn, te voet: winkel, school, kerk, park, enzovoorts.

De groenteboer en de bakker hadden een plekje midden op het plein. Het bijzondere hier is dat dit oude karakter nog zichtbaar is. Het is veel groener geworden, er zijn bomen geplant, er is een zwembadje bijgekomen. De winkels zijn weg – daar zit nu alleen nog de weggeefwinkel. Maar bij elkaar is de oude wijkgedachte nog heel goed zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *