Het plan van gemeente & Mitros

Mitros en de gemeente willen ons plein aan de Camera Obscuradreef verkopen aan een projectontwikkelaar (BPD). Die gaat het plein volbouwen met koophuizen.

Zo zou het er ongeveer uit kunnen gaan zien:

Er komen twee tot drie rijtjes (met tuin en misschien parkeerplaats) op het plein

Het plan is onderdeel van een groter project om 80 sociale huurwoningen aan de Van Brammendreef en de Vader Rijndreef te slopen. Daar komen dan 140 duurdere woningen voor terug.

Met dit project wordt flink geld verdiend. Maar blijkbaar niet genoeg. Want er moeten nog 16 tot 20 woningen bij om het financieel rendabel te krijgen. Die moeten dus midden op het plein komen.

Wij als bewoners vinden dit een heel slecht plan. Onze buurt is zo ongeveer de drukste en dichtst bevolkte buurt van Utrecht. Het is een kwetsbare buurt, met veel sociale problematiek. Het is tegelijk ook een fijne buurt om te wonen, en dat komt grotendeels door het plein. Door het plein is onze buurt leefbaar!

Zonder plein wordt onze buurt echt de volste en drukste buurt van Utrecht.

De gemeente, Mitros en BPD zeggen dat er tussen de huizen en op de plek van de parkeerplaatsen veel mooie, groene ruimte komt. Daar gaan ze eerst heel veel bomen voor kappen.

Meer details lees je hier: Van het groenste plein naar het volste plein

Wordt het echt veel groener, zoals de gemeente zegt? Lees meer hier: Komt er meer ruimte voor groen en spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *